На 7 ноември 2012 г. във ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" се проведе ритуал за удостояване с почетното звание "Почетен професор" на професор доктор Милан Вего, преподавател в катедрата “ Съвместни военни операции (Joint Military Operations) ” във Военноморския колеж на САЩ в гр.Нюпорт, щата Роуд Айлънд, САЩ.

Ритуалът се проведе в една от новите зали на училището. Присъстваха зам.-областният управител на Варна ор вицеадмирал Пламен Манушев, началникът на щаба на ВМС кап. I ранг Коста Андреев, командирът на военноморска база Бургас комодор Митко Петев, командирът на военноморска база Варна кап. I ранг Тодор Йотов, офицери от ВМС, преподаватели, курсанти и служители от училището.

Заместник началникът по учебната и научната част на училището кап. I ранг Калин Калинов представи професор доктор Милан Вего. Той подчерта големите заслуги на професор Вего за подготовката на адмирали и офицери от ВМС на България. Част от тях присъстваха в залата. За високите творчески успехи и приносът му за подготовката на български адмирали и офицери с решение на Академичния съвет от 25 октомври 2012 г., протокол №286, професор, доктор Милан Вего е удостоен със званието "Почетен професор на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров".

Началникът на ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" кап. I ранг професор доктор на военните науки Боян Медникаров връчи на професор Вего диплом, медал и значка на "Почетен професор ВВМУ "Н. Й. Вапцаров".

Поздравления към професор Вего поднесоха неговите ученици ор вицеадмирал Пламен Манушев и комодор Митко Петев.

Професор Вего изнесе лекция на тема „Оперативни концепции и подходи по време на планирането и изпълнението на съвместни военни операции”, изслушана с голям интерес от присъстващите. Снимки